Hur man bevarar ett linoleumgolv

Linoleumgolv är inte bara elegant och mångsidigt, det är något du behöver på ditt köksgolv eller ett högtrafikerat område. Till skillnad från andra golv är linoleum helt naturligt, med material som pulveriserat trä och kork, tallkåda och linolja. Linoleumgolv är lätta att rengöra och underhålla, men det krävs ordentlig rengöring och underhåll för att säkerställa långvarigt liv för golvet.

För att behålla ditt linoleumgolv länge, sopa det dagligen där det slits hårdast och en gång i veckan där man inte går lika mycket. Detta är den rekommenderade rengöringsmetoden. Se till att även smutsen under mattor sopas, eftersom smuts och grus kan repa golvets yta.

All vatten eller vätska som ligger kvar på golvet kan orsaka att linoleum lossnar eller skevar. Vatten med vinäger kan hjälpa att rengöra ytan utan kommersiella rengöringsmedel som innehåller kemikalier som ammoniak. Det är bättre eftersom kemiska rengöringsmedel kan permanent missfärga ditt linoleumgolv eller göra gropar i golvytan. Torka golvet med en torr duk eller trasa efter en våtrengöring. Vaxa golvet med linoleumvaxlösning som tillverkaren rekommenderar.

Kom ihåg att skor kan lämna mörka fläckar på linoleumytan som kan tas bort med radergummi. Gör detta innan du tvättar det. Repor kan tas bort med en nylonrengöringsborste.

Blev du intresserad av golvläggning och vill veta var du kan få veta mer om detta. En sida som innehåller mycket information om detta är http://www.golvläggning.com. Här hittar du informativa artiklar och diverse texter i ämnet. Du kan här även komma i kontakt med erfarna golvläggare om du behöver hjälp. Mer info här: http://www.golvläggning.com/golvl%c3%a4ggning-g%c3%b6teborg/

No related posts.